Які в Японії бувають порції їжі?
![Зображення](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOq5Db8E1oYorCwy95ou7NlTv1NZ3_nn3u_oE9vsMBpkpHufgAOn0cqKItW9jKrU5gdv4gONGkxUw0xLHh6Ao2qVYjtfSrC3vizSi64huCtbf0fPTUIFHo1pT49RrishNAC13mxp3feyLIz9sDF-9Opf7lz7Mqdfc4FMVfNuI4P3OhOxTasvLitANQRg/w640-h360/img_b390797d1aa86cf6236692d61da94ba6707441.jpg)
Які в Японії бувають порції їжі? Отже, є різні ресторанчики та невеличкі спеціалізовані їдальні таких типів: 🍜 Магазин рамену (ラーメン屋; Rāmen-ya; рамен я); 🍜 Ресторан удону (うどん屋; Udon-ya; удон я); 🍜 Ресторан соба (そば屋; Soba-ya; соба я); 🍜 Ресторан з яловичиною (牛丼屋; Gyūdon'ya; гюдон я). Як, ви правильно помітили, до кожної назви страви додається «я» — це буде назва ресторану, в якому цю страву готують. Навіть у Києві є сушія – дослівно перекладається, як ресторан суші. Є мінімум три різні розміри порцій: 小盛り шьооморі — маленька 中盛 чюу морі або 並盛り наміморі — середня 大盛り ооморі — велика. Також бувають і «особливого розміру» 特盛 токуморі. Редакція: Milana Kovalli Наш телеграм-канал Автор інформації: @Nate Sher Телеграм-канал