КОРЕЙСЬКА КУХНЯ: ТТОКПОККІ


ПРО СТРАВУ

Ттокпоккі (떡볶이), у нас ще можна зустріти назву «токпоккі» (рисові хлібці в гострому соусі) - це одна з найпопулярніших вуличних страв в Кореї, що має особливий гострий і, в той же час, солодкуватий смак. Каре тток, рисові хлібці у вигляді білих довгих трубочок, нарізають і відварюють, а потім традиційно подають на стіл на Новий рік за місячним календарем (один з головних корейських свят). Крім того, насолоджуватися смаком каре тток можна цілий рік в якості ттокпоккі.

Каре тток перемішують з омуком (варені коржики з рибного борошна), після чого отриману суміш заправляють червоною перцевою пастою і готують на вогні. Смачно їсти ттокпоккі, запиваючи гарячим бульйоном, на якому варився омук. Страва ттокпоккі особливо популярна під час холодного зимового сезону, оскільки ттокпоккі і гарячий бульйон від омуку добре зігрівають тіло і втамовують голод. Ця страва подобається людям різного віку. Лотки з ттокпоккі можна побачити практично на всіх багатолюдних вулицях Сеула, таких як Мьондон і Чонно. Ціна зазвичай варіюється від 2500 до 3000 вон за порцію ттокпоккі і бульйон від омука, який можна доливати необмежену кількість разів.

РЕЦЕПТ

Нам знадобиться:

🌿 тток (рисові брусочки);
🌿 300 г .;
🌿 кочудян (паста на основі червоного перцю);
🌿 2 столові ложки;
🌿 сосиски;
🌿 100 г .;
🌿 половина невеликої морквини;
🌿 ріпчаста цибуля;
🌿 1 головка;
🌿 мед;
🌿 1 столова ложка;
🌿 червоний перець;
🌿 2 столові ложки;
🌿 сіль, зелена цибуля, часник;
🌿 за смаком.

Ріжемо цибулю невеликими пластинами, моркву - короткою тонкою соломкою, сосиски - брусочками. Кладемо тток, цибулю, моркву і сосиски на сковорідку. Заливаємо холодною водою так, щоб вона злегка прикривала всі інгредієнти. Ставимо на сильний вогонь. Додаємо кочудян, червоний перець, мед, часник, сіль, зелену цибулю. Перемішуємо. Після того, як закипить, потрібно тушкувати на сильному вогні протягом 7-10 хвилин, помішуючи, поки рідина не випарується приблизно наполовину. Прикрашаємо насінням кунжуту. Можна додати в готову страву варене яйце, розрізане вздовж, або сир (тертий або плавлений) - вийде сирний ттокпоккі. Якщо в основні інгредієнти додати рамен, вийде рапоккі (рамен + ттокпоккі).

Смачного! 😉





Коментарі