Які в Японії бувають порції їжі?


Які в Японії бувають порції їжі?


Отже, є різні ресторанчики та невеличкі спеціалізовані їдальні таких типів:



🍜 Магазин рамену (ラーメン屋; Rāmen-ya; рамен я);

🍜 Ресторан удону (うどん屋; Udon-ya; удон я);

🍜 Ресторан соба (そば屋; Soba-ya; соба я);

🍜 Ресторан з яловичиною (牛丼屋; Gyūdon'ya; гюдон я).

Як, ви правильно помітили, до кожної назви страви додається «я» — це буде назва ресторану, в якому цю страву готують.

Навіть у Києві є сушія – дослівно перекладається, як ресторан суші.



Є мінімум три різні розміри порцій:

小盛り шьооморі — маленька

中盛 чюу морі або 並盛り наміморі — середня

大盛り ооморі — велика.


Також бувають і «особливого розміру» 特盛 токуморі.



Редакція: Milana Kovalli
Автор інформації: @Nate Sher

Коментарі