Які в Японії бувають порції їжі?
Які в Японії бувають порції їжі?
Отже, є різні ресторанчики та невеличкі спеціалізовані їдальні таких типів:
🍜 Ресторан удону (うどん屋; Udon-ya; удон я);
🍜 Ресторан соба (そば屋; Soba-ya; соба я);
🍜 Ресторан з яловичиною (牛丼屋; Gyūdon'ya; гюдон я).
Як, ви правильно помітили, до кожної назви страви додається «я» — це буде назва ресторану, в якому цю страву готують.
Навіть у Києві є сушія – дослівно перекладається, як ресторан суші.
小盛り шьооморі — маленька
中盛 чюу морі або 並盛り наміморі — середня
大盛り ооморі — велика.
Редакція: Milana Kovalli
Автор інформації: @Nate Sher
Коментарі
Дописати коментар