КОРЕЙСЬКА КУХНЯ: ТТОКПОККІ
ПРО СТРАВУ Ттокпоккі (떡볶이), у нас ще можна зустріти назву «токпоккі» (рисові хлібці в гострому соусі) - це одна з найпопулярніших вуличних страв в Кореї, що має особливий гострий і, в той же час, солодкуватий смак. Каре тток, рисові хлібці у вигляді білих довгих трубочок, нарізають і відварюють, а потім традиційно подають на стіл на Новий рік за місячним календарем (один з головних корейських свят). Крім того, насолоджуватися смаком каре тток можна цілий рік в якості ттокпоккі. Каре тток перемішують з омуком (варені коржики з рибного борошна), після чого отриману суміш заправляють червоною перцевою пастою і готують на вогні. Смачно їсти ттокпоккі, запиваючи гарячим бульйоном, на якому варився омук. Страва ттокпоккі особливо популярна під час холодного зимового сезону, оскільки ттокпоккі і гарячий бульйон від омуку добре зігрівають тіло і втамовують голод. Ця страва подобається людям різного віку. Лотки з ттокпоккі можна побачити практично на всіх багатолюдних вулицях Сеула, так...